OM: poging tot doodslag voor dollemansrit

DRIEBERGEN - De 25-jarige man die in juli in Driebergen werd aangehouden na een wilde achtervolging wordt beschuldigd van poging tot doodslag. Dat meldt het AD. Hij zou volgens justitie het leven van meerdere mensen ernstig in gevaar hebben gebracht.
De achtervolging begon op 28 juli op de snelweg A16 bij Hazeldonk. Een motorrijder van de marechaussee wilde de auto van de man en zijn vriendin controleren. De bestuurder had daar geen zin in en gaf flink gas, waarbij hij de motoragent net niet raakte.
De auto zette via de A20 koers naar de A12 en werd daarbij op de hielen gezeten door auto's van meerdere politiekorpsen. De man haalde daarbij gevaarlijke capriolen uit. Zo negeerde hij wegafzettingen, rode kruizen en werkzaamheden. Ook raakte hij een pylon die rakelings langs wegwerkers scheerde. Eén wegwerker raakte hierbij lichtgewond.
De rit eindigde na drie kwartier toen de bestuurder met 140 kilometer per uur de afslag bij Driebergen nam. Daar crashte de auto en konden de inzittenden worden aangehouden. De twee zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.
De verdachte zou koste wat kost hebben willen ontkomen aan de controle, omdat hij geen rijbewijs had en onverzekerd was. De man zit sinds zijn aanhouding vast en blijft in de cel tot de zaak voorkomt op 12 januari.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.