Steward FC Utrecht op non-actief

UTRECHT - FC Utrecht heeft een steward op non-actief gesteld. Het gaat om een man uit Utrecht die een minderjarig meisje seksueel benaderd zou hebben. De politie gaat de zaak onderzoeken. Een woordvoerder benadrukt dat de man officieel nog nergens van verdacht wordt.
Een bericht over de zaak op Facebook zorgt bij FC Utrecht-supporters voor veel onrust, omdat de man ook als steward werkt in stadion Galgenwaard. Onder supporters wordt het bericht veelvuldig gedeeld. De voetbalclub heeft besloten om de man meteen op non-actief te stellen.

ONWENSELIJK GEDRAG

FC Utrecht heeft geen aanwijzingen dat er ontoelaatbare handelingen zijn gepleegd in of rond het stadion. Wel zegt een woordvoerder dat er "sprake is van onwenselijk gedrag richting een minderjarige". "Dit zijn uitingen die niet door de beugel kunnen."
De man heeft volgens de club "een toezichthoudende rol" bij wedstrijden van FC Utrecht. FC Utrecht ziet nu nog geen reden om de procedure rond vrijwilligers aan te passen, maar zegt wel te kijken of de regels aangescherpt moeten worden.
Vrijwilligers bij FC Utrecht worden nu gescreend door de club en de politie, op basis van een Verklaring omtrent gedrag.

Persvoorlichter Perry Hendriks van FC Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.