RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zaak nabestaanden Nadia van de Ven aangehouden

1/2
ROTTERDAM -

De rechtszaak van de familie van de vermoorde studente Nadia van de Ven is aangehouden. De zaak is uitgesteld omdat belangrijke getuigen, onder wie de dader, dinsdagochtend niet kwamen opdagen.

De familie van Nadia wil het smartengeld opeisen dat hen in een eerdere rechtszaak is toegewezen. De studente werd veertien jaar geleden vermoord door haar huisbaas, aan de Weerdsingel. Nabestaanden hebben nooit smartengeld ontvangen en willen gerechtigheid.

Volgens verslaggever Richard Grootbod was het uitstel voor de nabestaanden "een grote teleurstelling". "Ze pobeerden met deze nieuwe zaak weer schot te krijgen in de slepende affaire. Dat is nu weer niet gelukt".


SCHADEVERGOEDING

De rechter sprak jaren geleden uit dat de familieleden van het slachtoffer recht hebben op een schadevergoeding, maar die hebben nog altijd niets ontvangen. De advocaat van de nabestaanden maakte een kritieke fout, waardoor de dader het geld niet meteen hoefde te betalen. De familie besloot daarom een nieuwe zaak te beginnen.

Het is niet duidelijk waneer de volgende zitting is, de rechter probeert de zaak dit jaar nog af te handelen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -