Ook Houtense oppositie wil buitenzwembad open

HOUTEN - De oppositie van Houten wil dat het buitenzwembad bij de Wetering weer open gaat. Daarmee steunt de politiek de bijna 1200 mensen die een petitie hebben ondertekend.
Houten heeft wel een binnenbad, maar buiten zwemmen kan er niet. Sinds 2014 is dat bad gesloten. Dat vindt de SGP zonde: "Het is vanwege een bezuiniging afgesloten. Maar het gaat nu economisch beter, dus is dit het moment om het buitenzwembad weer te openen".

VOOR DE ZOMER

Ook de andere oppositiepartijen vinden het een goed plan, zegt de SGP. Ze tonen hun steun volgende week bij de behandeling van de begroting. De partijen willen het buitenbad voor volgende zomer weer open hebben.
Houtenaar José de Kruif startte in augustus een petitie om het bad weer te openen. "Het bad is niet eens zo oud en het is een mooi en groot bad. Zonde!" Bijna 1200 mensen waren het met haar eens.

AANBESTEDING

Maar het college van Houten wil
tot eind volgend jaar. Dan is er een nieuwe aanbesteding voor zwembad de Wetering. Ze willen dan pas kijken naar het openen van het buitenbad.
Volgens de gemeente levert het sluiten van het buitenbad zo'n 60.000 euro per jaar op. Daarom moeten Houtenaren in de zomertijd nu uitwijken naar Driebergen of Nieuwegein voor een duik in een buitenbad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.