RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

B&W Utrecht: Wilhelminawerf niet meer helemaal aanpassen

UTRECHT -

Het toevoegen van meer sociale woningen in het nieuwbouwproject aan de Kanaalweg in Utrecht is niet mogelijk zonder het plan ingrijpend aan te passen. Dat schrijft het college van B&W aan de gemeentecommissie Stad & Ruimte, die daarom had gevraagd.

Als het plan voor de Wilhelminawerf helemaal op de schop moet, zou dat een vertraging opleveren van twee jaar, schrijft B&W. Dat vindt het college gezien de grote druk op de woningmarkt in de stad niet wenselijk. Wel zullen met projectontwikkelaar K&W over toekomstige projecten in Utrecht afspraken worden gemaakt over meer sociale woningbouw.


GROEN

Op andere punten komt het stadsbestuur de raad enigszins tegemoet. Zo wordt desgevraagd onderzocht of er meer groen kan worden gerealiseerd in de Wilhelminawerf door een andere inrichting van de parkeerplaatsen. Ook wordt op een bord aangegeven dat de haven alleen voor privé-gebruik is en niet voor recreanten.

De eerste plannen voor de ontwikkeling van het gebied werden al in 2004 gemaakt. In 2012 werd een aangepast plan ingediend.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -