'Papjesgeitenbreier' Frank Noya (82) overleden

HILVERSUM/EEMNES - Bassist Frank Noya is overleden in Hilversum. Hij was de laatste nog levende muzikant uit het sidekick-combo van het legendarische kinderprogramma De Film van Ome Willem.
Wanneer Ome Willem zich afvroeg of de kinderen in de zaal 'ook wel bloemkool lustten', begon Noya 'Met een papje! Met een papje!' te zingen. Dit leverde de geboren Indonesiër de bijnaam 'Papjesgeitenbreier' op.

GEITENBREIERS

Ome Willem, gespeeld door Edwin Rutten, noemde de andere muzikanten ook geitenbreiers. Pianist Harry Bannink was de 'Hoofdgeitenbreier' en accordeonist Harry Mooten luisterde naar de naam 'Grote Grijze Geitenbreier'. Hij kreeg in elke aflevering een kus op zijn bol van Ome Willem.
Voor toiletbezoek moesten kinderen zich vervoegen bij de plasgeitenbreier, een anonieme VARA-medewerkster.

LOOPBAAN

Noya werd bekend door De Film van Ome Willem, maar deed veel meer. Hij was ook bassist in onder meer de Late Late Lien Show (Wieteke van Dort), bij Paul van Vliet, de Diamond Five, Jasperina de Jong en in talloze andere Nederlandse tv- en radioproducties.
Het overlijden van Noya, afgelopen zondag, is bekendgemaakt door de familie. Op de rouwkaart staat: "Met groot verlies, maar vervuld van mooie herinneringen, delen wij u mede dat, na een veelbewogen leven, van ons is heengegaan onze lieve papa, schoonpapa, opa en overgrootopa, broer en oom."
En:
"Iemand die ons lief was is gestorven.
Die vertrouwde stem is verstomd.
Die vrolijke lach zal niet meer klinken.
Geen kus en geen omhelzing meer."
Frank Noya is 82 jaar geworden. Donderdag is de uitvaart in Hilversum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.