Steun voor openhouden Museum Oud Amelisweerd

Het museum heeft een tekort van 75.000 euro.
Het museum heeft een tekort van 75.000 euro. © Erik van 't Woud, ANP
UTRECHT - Een meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad is voor het openhouden van Museum Oud Amelisweerd in Bunnik. Dat bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering.
Het museum heeft een tekort van zo'n 75.000 euro. Meerdere gemeenten zijn betrokken bij het museum. Volgens de ChristenUnie in Utrecht zit er daarom maar één ding op: samen tot een stucturele oplossing komen.
"Omdat er niet zomaar een andere huurder is voor dit pand, is het belangrijk om met het museum te praten over mogelijkheden het open te houden"", zegt Jedidja Inkelaar van de ChristenUnie. Ze wil dat alle betrokken partijen met elkaar om de tafel gaan zitten. Een mogelijkheid zou huurverlaging kunnen zijn.
Ook coalitiepartijen D66 en GroenLinks en oppositiepartijen PvdA, Partij voor de Dieren en Student & Starter gaven aan een structurele oplossing te willen voor het museum. De gemeenteraad heeft ook Amersfoort om steun gevraagd, aangezien het museum onderdak biedt aan een deel van de Amersfoortse Armando-collectie.
Volgende week donderdag praat de Utrechtse raad over subsidies voor culturele instellingen, waarbij ook het tekort van het museum aan de orde komt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.