Controle vakantiepark: 100 nieuwe bewoners Utrechtse Heuvelrug

OVERBERG - Zo'n 100 bewoners van vakantiepark De Ossenberg hebben zich donderdag ingeschreven als inwoner van de Utrechtse Heuvelrug. Ze werden daartoe aangespoord tijdens een grote controle van gemeente, Belastingdienst, UWV, Sociale Verzekeringsbank en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug.
De gemeente vermoedde al dat er veel mensen wonen die niet inschreven zijn. Tijdens de controle is daarom gecheckt of parkbewoners in de Basis Registratie Personen voorkomen. Daarin staan gegevens als het burgerservicenummer, naam en adres van inwoners. Die gegevens zijn belangrijk voor het uitkeren van toeslagen, uitkeringen en heffingen.
De controle, die werd uitgevoerd door zo'n zestig ambtenaren, leverde niet alleen nieuwe inschrijving op. De Belastingdienst spoorde wanbetalers op en er werden enkele auto's in beslag genomen.
COÖPERATIEF
De politie was uit voorzorg met de ambtenaren meegekomen, maar die hoefde niet in actie te komen. "Ik wil alle bewoners van het recreatiedorp bedanken voor de overwegend coöperatieve medewerking aan de controleactie", zegt burgemeester Frits Naafts.
Het was voor het eerst dat Utrechtse Heuvelrug een dergelijke controle uitvoert. Mogelijk volgen meer van dit soort acties op andere recreatieterreinen in de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.