Megabios Jaarbeurs opent 14 december met Star Wars

© CU2030
UTRECHT - De nieuwe bioscoop Kinepolis Jaarbeurs gaat volgende maand open. Rogue One - A Star Wars Story zal op 14 december de eerste film zijn die er wordt vertoond. De definitieve filmagenda is nog onbekend.
Met 14 zalen en 3.200 stoelen wordt Kinepolis Jaarbeurs de grootste bioscoop van Utrecht. Star Wars zal te zien zijn zogenoemde Laser ULTRA-zaal, die is voorzien van Dolby Atmos-geluid, een scherm van 156 m² en bijna vijfhonderd stoelen.
In december gaan 6 van de 14 zalen open. In februari moeten alle zalen klaar zijn. Dan moeten bezoekers ook terecht kunnen in een groot foodcourt. De bedoeling is dat enkele grote filmzalen ook bij evenementen in de Jaarbeurs kunnen worden gezet.
Het beursgenoteerde Kinepolis is van oorsprong een Belgisch bedrijf dat enkele jaren geleden de Utrechtse bioscoopuitbater Wolff heeft opgekocht. Toen lag er al een plan om een megabioscoop bij de Jaarbeurs te bouwen en de andere bioscopen van Wolff op termijn te sluiten. De bioscoop aan de Oudegracht is al dicht.
Bekijk de bioscoop van binnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.