Drama voor kledingwinkel Woerden: 15 ramkraken in 17 jaar

De beschadigde winkel van Erik Valk.
De beschadigde winkel van Erik Valk. © Woerden TV
WOERDEN - Kledingzaak Falcon Fashion in Woerden is donderdag voor het eerst sinds de ramkraak van afgelopen weekend open gegaan. Het was de vijftiende ramkraak in zeventien jaar tijd.
De afgelopen weken sloegen dieven drie keer toe. Vrijdag worden paaltjes geplaatst voor het pand aan de Voorstraat. Die moeten nog meer ramkraken voorkomen.
De politie heeft één verdachte aangehouden in verband met de laatste ramkraak, die persoon is inmiddels op vrije voeten. Tot ontsteltenis van winkeleigenaar Erik Valk.

STRAF

"Het is natuurlijk de wereld op z'n kop dat deze meneer al weer buiten op straat staat. Een moord is het niet, maar laat de mannen hun leven lang betalen tot de laatste cent vergoed is. Wij hebben weer een jaar voor niks gewerkt."
Volgens de eerste schatting bedraagt de schade na de ramkraak tussen de 35.000 en 40.000 euro. Een groot deel daarvan wordt vergoed door de verzekering.

PASSIE

Valk denkt er niet aan om het bijltje erbij neer te gooien na alle ramkraken. "Dit is m'n passie en ik laat me zeker door dit soort lieden niet tegenhouden."

Erik Valk doet zijn verhaal aan RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.