RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerden overweegt aangifte na publicatie adressen statushouders

WOERDEN -

Woerden is niet blij met een adreslijst op Facebook van statushouders in de gemeente. Die lijst staat in een Facebookgroep waarin Woerdenaren actie voeren tegen lange wachttijden voor een sociale huurwoning.

Op de pagina willen boze Woerdenaren proberen aan te tonen dat er veel meer woningen beschikbaar zijn dan worden aangeboden via bijvoorbeeld Woningnet. Opmerkelijk is dat daar veertig leegstaande woningen niet aangeklikt kunnen worden terwijl ze wel leeg staan.

Ook wordt bijgehouden op welk adres vluchtelingen worden gehuisvest, compleet met de herkomst van de gezinnen.


GEMEENTE BOOS

Dat laatste schiet bij de gemeente in het verkeerde keelgat. "Op de inventarisatie van leegstaande woningen in de sociale huur is niets tegen", zegt een woordvoerder.

"Maar we vinden het niet netjes om adresgegevens van vluchtelingen en andere inwoners op internet te gooien. Statushouders zijn net als ieder ander Woerdenaren".

"Deze lijst werkt stigmatiserend. De wijkagent hebben we inmiddels ingeschakeld om de beheerder van de Facebookpagina te bewegen de gegevens weg te halen. Gebeurt dat niet, dan kijken we of we aangifte kunnen doen."


WAAKZAAM

In oktober vorig jaar werden elf mannen opgepakt die de vluchtelingenopvang in sporthal Snellerpoort hadden bestormd. De gemeente Woerden is sindsdien extra waakzaam. Een openbare lijst met adressen van statushouders zou volgens het stadsbestuur mensen met kwaad in de zin op verkeerde ideeŽn kunnen brengen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -