Verdachte Sabee op vrije voeten

DE MEERN - De Rotterdammer die is opgepakt in verband met de liquidatie van Wout Sabee uit De Meern is weer op vrije voeten. Dat meldt zijn advocaat Niels van Schaik aan RTV Utrecht. De man is niet verdacht van moord, maar werd opgepakt vanwege autodiefstal.
De 53-jarige man werd herkend op beelden van de politie, die onder meer zijn uitgezonden via het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Getoond werd toen hoe iemand een auto stal bij een garagebedrijf in Waalwijk. Die auto werd later gebruikt bij de liquidatie.
Tijdens het verhoor beriep de man zich op zwijgrecht. Hij heeft volgens de advocaat wel duidelijk gemaakt dat hij de auto niet had gestolen. Het OM heeft vervolgens besloten hem vrij te laten. Niet bekend is of hij nog wordt verdacht van diefstal.
De 70-jarige Sabee werd eind juni bij zijn huis in De Meern doodgeschoten. Daags na de moord ontdekte de politie de uitgebrande vluchtwagen in Woerden. Sabee werd twee jaar geleden al eens het slachtoffer van een poging om hem te liquideren. Daarvoor zijn twee mannen veroordeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.