Bilts raadslid stapt uit partij wegens aanstelling wethouder

DE BILT - Het Biltse raadslid Peter Schlamilch is uit de fractie van Beter de Bilt gestapt. De partij gaat een wethouder leveren en dat vindt Schlamilch hypocriet.
Schlamilch zegt dat de partij is opgericht als Gideonsbende en in het leven is geroepen om de Biltse politiek "op te schudden". Dat is de afgelopen 2,5 jaar goed gelukt, zegt Schlamilch tegen RTV Utrecht. Dat nu mede-oprichter Ebbe Rost van Tonningen de nieuwe wethouder wordt, gaat tegen zijn geweten in.
Bovendien kan Schlamilch het niet verkroppen dat Beter de Bilt het college met daarin onder meer D66 steunt. Volgens het raadslid heeft die partij Beter de Bilt in de luren gelegd.
Schlamilch heeft zijn bezwaren tegen deelname aan het college bij zijn fractiegenoten duidelijk gemaakt, maar hij zegt dat niet naar hem is geluisterd. Daarom heeft hij zijn conclusies getrokken. De politicus gaat verder als Forza De Bilt.
Rost van Tonningen is donderdagavond geïnstalleerd als wethouder. Hij neemt de plek in van VVD'er Jolanda van Hulst. Zij stapte op omdat ze van haar partij te weinig steun vond in het dossier van zwembad Brandenburg.
Peter Schlamilch gaat als eenmansfractie verder. De coalitie van D66, GroenLinks, CDA en nu dus Beter de Bilt houdt ondanks het vertrek van Schlamilch een krappe meerderheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.