Geen uitstel saneren baggerdepot Eempolder

SOEST - De gemeente Baarn wil dat de vervuilde grond in het baggerdepot in de Eempolder voor 1 december wordt weggehaald. Het verzoek om uitstel door de twee betrokken bedrijven Geologistiek B.V. en Schilder B.V. is afgewezen. De bedrijven kunnen hier nog wel tegen in beroep gaan.
De bagger komt uit de rivier de Eem en het schoonmaken zou zo'n drie miljoen euro kosten. De baggerbedrijven kregen eerder dit jaar uitstel, maar zeiden deze zomer dat het terrein aan de Achter Eemlandseweg half oktober zou zijn afgegraven. Die termijn werd niet gehaald en het werk ligt nog steeds stil.
De bedrijven vroegen opnieuw uitstel aan omdat er geen plek beschikbaar zou zijn waar de vervuilde grond naartoe zou kunnen worden gebracht. De gemeente ziet echter geen reden om weer uitstel te verlenen. Baarn wil de vervuilde grond snel weg hebben en heeft de bedrijven een dwangsom opgelegd.

NATUUR

Over het baggerdepot wordt al jaren geruzied. Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) eiste eerder al dat Baarn de bagger op laat ruimen. De stichting dreigde de gemeente zelf met een dwangsom.
De stichting vreest dat de baggerbedrijven de vervuilde grond in een plas aan de Oude Lodijk in Hoogland-West willen dumpen, maar nog wachten op een vergunning. Dat gebied ligt vlakbij de plek waar het bagger nu ligt opgeslagen. SBDE zegt dat het tegen die plannen bezwaar zal maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.