Zorgen om blinden bij kruispunt Driebergen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Over twee weken gaan 29 blinden en slechtzienden wonen in het nieuwe complex van blindeninstituut Bartiméus aan de Traaij in Driebergen. Binnen is alles geregeld, maar buiten het wooncomplex is het minder geschikt voor de bewoners. Het kruispunt vlak voor de instelling levert gevaarlijke verkeerssituaties op.
"Je hoort teveel ratels van andere stoplichten en je komt schuin op het wegdek terecht", zegt Johan Maak. Hij gaat over een paar weken in het complex wonen en moet dan zelfstandig de straat kunnen oversteken. En daar heeft hij maar zes seconden voor. "Dat is heel weinig. Niet alleen als je slechtziend bent, maar ook als je een rollator hebt", aldus Maak.
De gemeente wil het stoplichtensysteem in zijn geheel vervangen want het is verouderd. Maar dat kost geld en tijd. Wethouder Henk Veldhuizen zegt dat inmiddels maatregelen zijn genomen. "We hebben het systeem nu anders ingesteld om de bewoners tegemoet te komen."
De verkeerslichten blijven langer op groen staan, maar volgens Maak is dat niet voldoende. Tijdens een zogeheten open microfoonavond bij de gemeenteraad heeft hij het probleem donderdagavond aan de orde gesteld. Zijn boodschap: er zal veel meer aangepast moeten worden voordat binden en slechtzienden veilig kunnen oversteken.

Zorgen om blinden bij kruispunt Driebergen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.