Mario de K. niet meer de cel in voor campingmoord

HOUTEN - Mario de K. uit Houten hoeft niet meer de cel in voor de moord op Freddy Sloterwijk. Het slachtoffer werd vorige zomer dood gevonden in een kanaal bij in het Noord-Hollandse Wieringen.
Het Openbaar Ministerie meent dat Sloterwijk door zijn vrouw Agnes de V. naar een camping in de buurt van de Afsluitdijk werd gelokt. Daar zou hij zijn vermoord door Jaap K. en Mario de K. Beide mannen zijn exen van De V..
Het OM eistte een hoge gevangenisstraf tegen De K. en de twee andere verdachten. De zaak kreeg plotseling een andere wending doordat De K. de uitspraak thuis mocht afwachten.

ROL KLEINER

De rol van Mario de K. bleek tijdens de zitting vrijdagochtend kleiner dan het OM eerder zei. De K. zou volgens de rechter niet hebben geweten van het plan om Sloterwijk om het leven te brengen. Hij was wel getuige, maar is weggegaan uit het hok waar de moord plaats vond.
Wel is De K. medeplichtig aan het laten verdwijnen van het lichaam. Hij krijgt acht maanden cel. Omdat de man uit Houten al enige tijd heeft vastgezeten, hoeft hij niet meer de cel in en zat hij al thuis.

WANHOPIG

De rechter stelde dat Agnes de V. het plan voor de moord heeft bedacht. "Zij was wanhopig en wilde van Freddy Sloterwijk af." De V. kreeg elf jaar celstraf. De 75-jarige Jaap K. zou het geweld hebben toegepast en moet twaalf jaar de cel in.
Verslaggever Kees Hoogendijk was bij de zaak aanwezig en twitterde mee.

Verslaggever Kees Hoogendijk over de rechtszaak
Mario de K. niet meer de cel in voor campingmoord

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.