Anita Sara Nederlof genomineerd voor presentatieprijs

UTRECHT - Anita Sara Nederlof maakt kans op de Philip Bloemendal Prijs. De presentatrice van RTV Utrecht is een van de drie genomineerden voor de prijs voor jonge presentatietalenten in de media. De andere kanshebbers zijn Amber Brantsen van de NOS en FunX-dj Eva Cleven.
Anita werkt sinds 2014 als verslaggever, redacteur en presentator bij RTV Utrecht. Daarvoor acteerde ze onder meer in de populaire kinderserie Amika van Studio 100. De 26-jarige Utrechtse zegt vereerd te zijn met de nominatie.

VROUWEN

"De drie genomineerden van de Philip Bloemendal Prijs zijn dit jaar allen vrouw. Het is verheugend dat er steeds meer vrouwen zijn die zich manifesteren als journalistiek programmamaker. Dat ze daarbij in niets meer onderdoen voor hun mannelijke collega's is iets wat de jury buitengewoon tevreden stemt," stelt juryvoorzitter Frits Spits.
De prijs wordt een keer in de twee jaar uitgereikt en is vernoemd naar Philip Bloemendal. Hij was een legendarische commentator van onder andere het Polygoon-bioscoopjournaal en overleed in 1999. Eerdere winnaars zijn Suzanne Bosman van Radio 1 en voormalige RTV Utrechtpresentator Sofie van den Enk.

LASTIG

Volgens Spits wordt het dit jaar erg moeilijk om een winnaar aan te wijzen. "Nog niet eerder vond ik het zo lastig om te kiezen uit het grote aanbod programmamakers. De lenigheid, de professionaliteit en vooral ook het natuurlijke gemak waarmee ze zich manifesteren, dat alles was bij eenieder van hen in belangrijke mate aanwezig."
Maar toch moet er uiteindelijk een gelukkige gekozen worden. "Dat er dan weer altijd één de beste wordt gevonden is nu eenmaal de consequentie als je een prijs toekent. Maar wat mij betreft hebben alle deelnemers een 'Philip Bloemendalstrikje' verdiend."
Op donderdag 8 december wordt de winnares bekend gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.