Bioscoop, hotel, bowling en sportwarenhuis aan rand Vathorst

VATHORST - Aan de rand van Vathorst langs de A1 moet een nieuw complex verrijzen met daarin een bioscoop, restaurant, bowlingcentrum, hotel en een sportwarenhuis. De plannen van projectontwikkelaar Hans Vahstal zijn al in een vergevorderd stadium, schrijft het AD.
Zowel de gemeente Amersfoort als Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) staan positief tegen de komst van het nieuwe complex, meldt de krant. Wethouder Hans Buijtelaar (grondzaken en Vathorst) is volgens het AD enthousiast en heeft er vertrouwen in dat Vahstal de plannen goed uitwerkt.
Vahstal heeft al afspraken gemaakt met de Vue Cinema, die daarvoor na 80 jaar het pand aan de Snouckaertlaan gaat verlaten. De bioscoop, vroeger bekend als JT, heeft veel last van concurrentie van Pathé aan het Eemplein en hoopt op de nieuwe plek meer bezoekers te trekken. Wat er met het oude gebouw uit 1935 gaat gebeuren is volgens de krant nog onduidelijk.

SPORTWINKEL

Niet alleen met de bioscoop zou al overeenstemming zijn. Vahstal zou ook afspraken hebben gemaakt met sportdiscounter Declathon. De provincie Utrecht dreigt daarvoor roet in het eten te gooien. De provincie wil geen concurrentie voor sportzaken in Amersfoort aan de rand van de stad. Volgens Vahstal is er een plan B.
Ook moet er een vestiging van Happy Italy, een nieuwe en opkomende restaurantketen, en een hotel in het complex komen. Als alles volgens plan gaat moet volgend jaar begonnen worden met de bouw, schrijft de krant.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.