Odin haalt voetbalteam uit competitie na vechtpartij

UTRECHT - De Utrechtse voetbalclub Odin heeft zijn vierde elftal teruggetrokken uit de competitie nadat spelers van dat team zaterdag twee tegenstanders het ziekenhuis in hadden geslagen. Het bestuur overlegt maandagavond over verdere maatregelen.
De voorzitter van Odin heeft zijn collega van Delta Sports uit Houten zijn excuses aangeboden voor het incident. Delta Sports liet eerder weten aangifte te gaan doen. Voorzitter Miranda de Beer noemt het ongehoord wat er gisteren is gebeurd op Sportpark Maarschalkerweerd.

GRENSRECHTER

De
vond plaats bij de wedstrijd Odin 4 tegen Delta Sports 7. Aanleiding was een beslissing van de leider van Delta Sports, die als grensrechter fungeerde. Een speler van Odin bedreigde de man; hij zei dat hij hem neer zou steken. Elders op het veld raakten vervolgens spelers slaags, waarbij een voetballer van Delta Sports tegen zijn hoofd werd geslagen en neer ging.
Volgens de grensrechter ontstond de vechtpartij doordat dronken toeschouwers de spelers op het veld opjutten. Volgens Krijnen bedreigde Odin-speler nummer 14 hem tot drie keer toe met de zin: "Ik steek je overhoop." Krijnen en drie Delta Sport-spelers gaan aangifte doen bij de politie. Ze hebben drie namen van Odin-spelers die ze dan ook bij de politie zullen melden.
De scheidsrechter staakte de wedstrijd, maar de vechtpartij was daarmee niet voorbij. Spelers van Odin achtervolgden hun tegenstanders tot in de kleedkamer en een speler van Delta Sports kreeg een kopstoot. Beide gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht; ze hadden allebei een hersenschudding. Ze konden na behandeling zaterdagavond weer naar huis.
Voorzitter Roelof Bosma van Odin liet zondag aan het eind van de middag aan RTV Utrecht weten dat zijn club heel erg geschrokken is van het incident. "Wij zijn tegen geweld op de velden. We tolereren dit gedrag ook niet. Het team is onmiddellijk uit de competitie gehaald en we zijn een onderzoek gestart om uit te vinden wie we hier op kunnen aanspreken. Vanmiddag heb ik ook met de voorzitter van Delta Sports gebeld. Het verbaast me dat een wedstrijd die heel vriendelijk begint zo uit de hand kan lopen."

Voorzitter Delta Sports is ontzet over de gebeurtenissen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.