Houtenaren volbrengen New York Marathon voor de voedselbank

HOUTEN/NEW YORK - Houtenaren Janneke en Rutger van Valkenburg hebben tot dusver 5.000 euro opgehaald voor de plaatselijke voedselbank. Ze lieten zich sponsoren tijdens de marathon van New York, die ze zondag met glans hebben volbracht.
"Het was onwijs gaaf, er staan echt overal mensen. 42 kilometer lang staan ze op iedere centimeter met borden, bellen en toeters. Iedereen juicht en is blij," vertelt Janneke, die eraan toevoegt dat ze haar voornaam op heel veel manieren heeft horen uitspreken door de New Yorkers.
Zij en Rutger hadden een speciale reden om zich juist voor de voedselbank in te zetten. "Wij zijn zelf cliënt geweest en we weten hoe het is om er gebruik van te mogen maken, hoe fijn het is als je er aan het eind van de week met je tasje naartoe kan om voedsel op te halen. Die mensen doen zulk fantastisch werk dat we iets terug moesten doen."
De 5.000 euro is een flinke bijdrage voor de Houtense voedselbank; het is eenderde van het jaarlijkse budget. "Maar we zijn vooral blij dat er nu ook binnen de politiek over gesproken wordt. Men realiseert zich dat de voedselbank ook gewoon huur en de vaste lasten moet betalen."

Janneke van Valkenburg over haar marathon en over de voedselbank

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.