Zorgen over toekomst belbus Heuvelrug

DOORN - In de Utrechtse Heuvelrug heerst onduidelijkheid over de toekomst van de belbus voor ouderen, nu Stichting Welnu gaat stoppen met het verzorgen van die dienst. De stichting zoekt naarstig naar een partij die de activiteiten wil en kan overnemen.
De belbus haalt ouderen in Doorn en omgeving tegen een kleine vergoeding thuis op en brengt ze bijvoorbeeld naar de dagbesteding. "De bus is bijzonder populair. We merken dat mensen het waarderen dat de chauffeurs ook aandacht voor ze hebben. Het is niet alleen het ritje, maar ook het contact dat onderweg ontstaat," zegt directeur Petra van der Horst van Stichting Welnu.
Het personeel en de activiteiten van Welnu worden in het nieuwe jaar ondergebracht in een nieuwe organisatie. "De belbus is daar een beetje een vreemde eend in de bijt," zegt Van der Horst. Dat er nog geen gegadigden zijn om de dienst over te nemen, komt volgens Van der Horst omdat het gecompliceerder is dan het lijkt om een bus te laten rijden. "We willen het graag overdragen aan een groep die liefde heeft voor het vervoer en weet waar ze aan beginnen."
Van der Horst garandeert dat Welnu niet zomaar zal stoppen met de dienst als er nog geen partij is die de belbus overneemt. Volgend jaar blijft de bus dan ook gewoon rijden.

Vrijwillige chauffeurs met passie en aandacht
Zorgen over toekomst belbus Heuvelrug

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.