Vaker geweld bij voetbalclub Odin

UTRECHT - Het geweldsincident bij de Utrechtse voetbalclub Odin van afgelopen zaterdag staat niet op zichzelf. In mei dit jaar ging het ook al mis tijdens een feest ter afsluiting van het seizoen. Het Openbaar Ministerie vervolgt zes personen die daarbij betrokken zijn geweest. Wanneer de zaak dient is nog onbekend.
Op 28 mei ging een groep van twintig man met elkaar op de vuist. Volgens een getuige had een aantal van hen drugs gebruikt en waren ze uit op een vechtpartij. Er vielen vijf gewonden. Twee van hen moesten met hoofdletsel naar het ziekenhuis.
De slachtoffers zouden door clubgenoten tegen de grond zijn gewerkt en tegen hun hoofd zijn geschopt. Mogelijk zijn er ook personen van buitenaf bij betrokken geweest.

ZATERDAG

was er ook een vechtpartij bij de Utrechtse club. Spelers van Odin 4 sloegen twee tegenstanders van Delta Sports 7 het ziekenhuis in. Volgens de voorzitter van Delta Sports hebben ze een hersenschudding en ging het zondagavond al beter met een van de slachtoffers. De slachtoffers gaan aangifte doen.
Odin-voorzitter Roelof Bosma liet eerder weten dat Odin 4 uit de competitie is gehaald. De KNVB en de politie onderzoeken de zaak.

Reportage over de vechtpartij van zaterdag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.