SP vertrouwt betonrot in Liendert niet

AMERSFOORT - De SP in Amersfoort maakt zich zorgen over betonrot in de Horstenflats in de wijk Liendert. Uit een recent rapport van een gespecialiseerd onderzoeksbureau blijkt volgens de partij dat sommige delen van de overlopen erg slecht zijn en met spoed gerepareerd moeten worden door woningcorporatie De Alliantie.
SP-raadslid Rob Molenkamp vindt dat de verhuurder de problemen niet serieus neemt. "De Alliantie heeft victorie gekraaid. Ze hebben gezegd dat ze er een coating overheen gooien en dat het dan klaar is. Maar ik lees toch echt iets anders in het rapport."
De SP heeft vragen gesteld aan het college en wil weten of de mogelijkheid er is om de corporatie op het matje te roepen.
De Alliantie spreekt de kritiek van de SP met klem tegen. Volgens de woningbouwcorporatie zijn er twee onderzoeken geweest door twee onafhankelijke bureau's. Een bureau is door de bewoners aangedragen. Volgens de Alliantie blijkt uit de rapporten dat er geen gevaar is voor de bewoners.
De aanbevelingen uit die rapporten zijn overgenomen en in vijf van de zes flats zijn de verbeteringen al doorgevoerd, stelt de Alliantie. De zesde flat wordt binnenkort onder handen genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.