Utrechtse fietspaden opnieuw de drukste van Nederland

UTRECHT - Het Smakkelaarsveld in Utrecht is nog steeds het drukste fietspad van Nederland. Dat blijkt uit de resultaten van de landelijke fietstelweek van de Fietsersbond. Vorig jaar was het fietspad naast Utrecht Centraal ook al het drukste van het land.
In 2015 bleken het Smakkelaarsveld, de Voorstraat en Vredenburg de drukste fietspaden van het land te zijn. Ook dit jaar is het rondom Utrecht Centraal moeizaam fietsen, zegt Martijn van Es van de Fietsersbond. "Het allerdrukste punt blijft het Smakkelaarsveld bij het station. Het Vredenburg staat op twee en op drie staat het Jaarbeursplein. Vorig jaar was dat nog de Voorstraat. Pas daarna komen de paden in Amsterdam, Den Haag en Groningen."

POPULAIR

Voor het onderzoek werden deelnemers via hun
gevolgd. "Mensen konden een app downloaden en dan konden wij ze anoniem volgen. Wij konden zo zien welke fietsroute populair was en op welke paden juist niemand kwam. In de provincie Utrecht hebben bijna 3800 mensen meegefietst.""

VERTRAGING

De bedoeling is dat met de resultaten van het onderzoek drukke kruispunten worden aangepakt en verbeterd. Ondanks dat het Smakkelaarsveld al twee jaar achter elkaar op één staat, kan volgens de bond niet gezegd worden dat Utrecht niets doet om de situatie te verbeteren. "Wij denken daar toch echt anders over. Wij hebben bijvoorbeeld een kaart gemaakt van het Smakkelaarsveld en je kunt zien dat mensen daar al beter kunnen doorfietsen. Vorig jaar was er meer vertraging dan dit jaar, maar het blijft er druk," stelt Van Es.
Voor het onderzoek werd landelijk van 42.000 mensen een week lang bijgehouden wanneer en waar ze fietsten.

"Het Smakkelaarsveld is de drukste route"
"Het Smakkelaarsveld is de drukste route"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.