Gemeente wil wandelpad op stukje Oosterspoorbaan

De Oosterspoorbaan in 2014, nog met rails
De Oosterspoorbaan in 2014, nog met rails © RTV Utrecht
UTRECHT - De gemeente Utrecht wil een wandelpad aanleggen over het zuidelijke deel van de voormalige Oosterspoorbaan. Wandelaars zouden dan vanaf de Gansstraat via het oude spoor en de begraafplaats Kovelswade naar de Rijndijk kunnen lopen.
Omwonenden werden maandagavond van de plannen op de hoogte gebracht. Zij toonden zich verrast en vroegen de gemeente om meer inspraak en meer garanties. Zo zou het pad na zonsondergang afgesloten moeten worden.
Enkele omwonenden hadden sowieso grote bezwaren tegen de komst van wandelaars die "dan bijna door de achtertuinen lopen". De gemeente heeft toegezegd te gaan kijken naar de wensen van omwonenden.
De Oosterspoorbaan werd eind 2012 buiten gebruik gesteld en wordt een groene boulevard in de stad. Het deel tussen de Gansstraat en de Abstederdijk, waarop gewandeld én gefietst kan worden, gaat deze winter al open.
De gemeente Utrecht wil het laatste stukje van het voormalige Oosterspoor ook openstellen. Dat stuk, vanaf de Gansstraat tot aan de spoorlijn naar Arnhem, blijft dan ook in gebruik als calamiteitenweg.
Voor de toekomstige wandelaars is even verderop bij Fort Lunet II al een loopbrug over de slotgracht gebouwd. Daarnaast zou dan een pad met veel groen moeten komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.