'Dennie Baum' van Streetlab lanceert schlager in Duitsland

UTRECHT - De Utrechtse makers van het komische televisieprogramma Streetlab zijn dit seizoen in het buitenland. In Duitsland probeert Daan Boom met een dikke knipoog voet aan de grond te krijgen als schlagerzanger Dennie Baum.
Zijn single heet Lachen Ist Das Beste Medizin en is inmiddels ook voorzien van een videoclip, waarin de pseudozanger het grote gebaar bepaald niet schuwt. Het refrein van de schlager luidt: "Lachen ist das beste medizin, for mich das lebensbenzin, besser als kokain".
In Nederland valt de parodie goed. "Zoveel pijn heb ik nog nooit door de tv gevoeld", schrijft Koen op Facebook. "Zo knap dat je zo schaamteloos kunt doen alsof je een megaster bent in Nederland. Heb zo gelachen!!", laat Matthijs weten op de pagina van Streetlab. Ook Marjolein ging stuk. "Nooit eerder een programma geweest waarbij ik zoveeeeel plaatsvervangende schaamte had! Echt fan-tas-tisch!!"
De Utrechtse vrienden Jasper Demollin, Stijn van Vliet, Daan Boom en Tim Senders zoeken in Streetlab antwoorden op originele, semi-wetenschappelijke vragen. Ze testen niet alleen elkaar, maar ook argeloze voorbijgangers. De Utrechters worden in Nederland inmiddels snel herkend. Ze zijn daarom uitgeweken naar het buitenland.
Vorig jaar was Streetlab genomineerd voor de Televizier-Ring. De tv-prijs ging toen naar SynDROOM van Johnny de Mol.

De clip van "Lachen Ist Das Beste Medizin"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.