RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Amersfoorter vrijgesproken van busoverval

AMERSFOORT/UTRECHT - Een 17-jarige jongen is vrijgesproken van een busoverval in Amersfoort maart dit jaar. De rechtbank oordeelde dinsdag dat er onvoldoende bewijs is.

Bij de busoverval op de Albert Schweitzersingel waren drie jongens betrokken. Een van hen bedreigde de chauffeur met een hakmes. De man werd bestolen van zijn portefeuille en een geldlade. De 17-jarige jongen uit Amersfoort werd ervan beschuldigd dat hij met het hakmes had gedreigd.


BEELDEN

Uit de camerabeelden blijkt dat één van de drie personen die de bus overviel een zwarte jas van het merk The North Face droeg. Het staat vast dat de verdachte zo'n jas heeft, maar de rechtbank oordeelt dat deze jas erg populair is onder jongeren en dat op basis van alleen deze overeenkomst niet kan worden vastgesteld dat de verdachte de dader is.


HUIDSKLEUR

De overvallen buschauffeur verklaarde dat de jongen met het hakmes een getinte huidskleur had, te vergelijken met een man van Marokkaanse afkomst. Volgens de rechtbank komt deze omschrijving niet overeen met het uiterlijk van de verdachte.

De zaak kwam de afgelopen maanden meerdere keren aan bod in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht