2 jaar cel voor oplichten Leger des Heils

UTRECHT - Een 37-jarige man uit Ede die bijna 900.000 euro bij het Leger des Heils heeft gestolen moet twee jaar de cel in, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De man werkte bij de afdeling Jeugdbescherming en Reclassering in Utrecht en diende nagemaakte facturen in met valse namen en zijn eigen rekeningnummer.
Het Leger des Heils heeft door het gedrag van de man bijna negen ton schade geleden. Dit bedrag zal hij inclusief rente moeten terugbetalen. Daarnaast legt de rechtbank hem bijzondere voorwaarden op, zoals een behandeling van zijn gokverslaving en reclasseringstoezicht. Het OM had twee jaar cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk.
De zaak kwam aan het licht toen de man ziek werd en een collega zijn werk overnam. Het Leger des Heils zei direct daarna al dat de interne procedures zouden worden aangescherpt.
Volgens de organisatie is de zaak vervelend voor iedereen. "In dit soort situaties heb je alleen maar verliezers. Geen enkele organisatie vindt het fijn als dit gebeurt, maar je kan het niet altijd voorkomen. Voor de verdachte en zijn naasten is dit ook alleen maar een verlieslijdende situatie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.