Veenendaalse scholieren en Utrechtse studenten zien Trump winnen

VEENENDAAL - Donald Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten en dat is op veel scholen in de regio het gesprek van de dag. Sommige scholieren volgden de verkiezingen de hele nacht live. Studenten van de Utrechtse School voor Journalistiek maakten de historische verkiezingsnacht mee in New York.
Zo'n vijftig VWO-leerlingen van het Rembrandt College in Veenendaal volgden de verkiezingen de hele nacht op school. "Dit is fantastisch", zegt geschiedenisdocent Cora Verheijen. "Krijg leerlingen maar eens om vier uur uit hun bed voor school, laat staan voor de verkiezingen."
De leerlingen hebben het allemaal zelf geregeld. "Dit is iets wat heel erg leeft onder vwo-leerlingen", zegt Verheijen. Ze denkt dat de meeste leerlingen liever hadden gezien dat Hillary Clinton had gewonnen. "Als persoon had ik ook liever Hillary gezien, maar als historica is de winst van Trump natuurlijk een hele bijzondere gebeurtenis."

NEW YORK

De 21-jarige Vera Bosch uit Utrecht maakte de verkiezingen van dichtbij mee, want zij zit samen met twintig medestudenten van de School voor Journalistiek in New York. "Sommige mensen in het café schamen zich een beetje dat de wereld moet zien dat Trump heeft gewonnen."
"Mensen zijn bang en googelen massaal hoe je moet emigreren naar Canada", zegt de studente. "Aan de andere kant zijn hier ook veel blije Trumpaanhangers."

Verslaggever Caroline Geijsman op het Rembrandt College (3)
Verslaggever Caroline Geijsman op het Rembrandt College (2)
Utrechtse studenten volgen de verkiezingen in New York
`s Nachts naar school? Geen probleem!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.