Sinterklaasintocht te zien op RTV Utrecht

UTRECHT - Sinterklaas komt zondag met zijn Pieten aan in Utrecht en RTV Utrecht vaart mee.
Zondag om 17.10 uur zenden we een samenvatting van twintig minuten uit op de regionale zender. De uitzending is terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist.
Voor de inwoners van Utrecht is de intocht ook op UStad te zien, vanaf 17.15 uur en daarna ieder uur tot 18.00 uur de volgende dag. Op Facebook zullen we ook livebeelden laten zien van de intocht in Utrecht en uiteraard vindt u een verslag met foto's op onze site en app.

TOCHT

Sinterklaas en zijn vloot zullen binnenvaren via het Ledig Erf en de Oudegracht. Daarna legt de goedheiligman aan bij de Weerdsluis om vervolgens op zijn paard zijn tocht door de stad voort te zetten. Het volledige programma met routekaart vindt u
.

WEERDSLUIS

RTV Utrecht-presentatrice Anita Sara Nederlof doet verslag van de intocht bij de Weerdsluis. Hier wordt Sinterklaas ontvangen door burgemeester Jan van Zanen en natuurlijk door duizenden enthousiaste en zenuwachtige kinderen. Anita Sara zingt liedjes met de kinderen en praat uitgebreid met de Sint.

SINTERKLAASJOURNAAL

Vanavond om 18.00 uur is op NPO3 ook de eerste aflevering te zien van het Sinterklaasjournaal. Kinderen kijken er reikhalzend naar uit en veel volwassenen wachten in spanning af wat voor kleur de Pieten zullen hebben.
De verwachting is dat het voor scholen leidende kinderprogramma kiest voor allerlei soorten Pieten. De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in Maassluis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.