RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Renswoude snapt niets van cijfers Rijk over Wmo-gelden

1/2
RENSWOUDE - Renswoude snapt niet hoe het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft berekend dat de gemeente meer dan de helft van het budget voor maatschappelijke ondersteuning en jeugdzorg heeft overgehouden. "Die cijfers kloppen helemaal niet", zegt wethouder Hans van de Pol tegen RTV Utrecht.

Van de 2,23 miljoen euro die de Utrechtse gemeente in 2015 kreeg voor de Wmo en jeugdhulp bleef 1,2 miljoen euro op de plank liggen, zegt Binnenlandse Zaken. Maar dat klopt dus niet, zegt van de Pol. "We weten niet waar de cijfers van binnenlandse zaken op gebaseerd zijn. We hebben daar geen inzicht in gekregen of bericht van gehad."

Volgens Van de Pol was er vorig jaar een tekort van 70.000 euro op de gelden voor de jeugdzorg en is 95 procent van het Wmo-budget uitgegeven. "En het overschotje hebben we direct gestort in de reserve voor de Wmo."

In een overzicht van vakblad Binnenlands Bestuur staat Renswoude bovenaan de lijst van gemeenten die het minst hebben uitgegeven van het budget voor Wmo en jeugdzorg. Van de Pol hoopt dat hij dat beeld snel kan rechtzetten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -