Wraking rechtbank douanierproces afgewezen

UTRECHT/ROTTERDAM - Het proces tegen de van corruptie beschuldigde douanier Gerrit G. (56) en twee medeverdachten uit Rotterdam en Utrecht kan worden voortgezet met dezelfde rechters. Dat heeft de wrakingskamer van de rechtbank beslist.
Dennis van den B. (45) uit Rotterdam en André van der H. (57) uit Utrecht zeiden maandag geen vertrouwen meer te hebben in de rechters. De twee zijn boos omdat hun advocaten een teamleider van de politie niet mogen horen.
Het tweetal wordt ervan verdacht samen met medeverdachte René F. (49) uit Schiedam en de douanier grote hoeveelheden verdovende middelen het land te hebben binnengesmokkeld.
In een boodschappentas bij de douanier thuis in 's-Gravenzande werd een grote hoeveelheid briefjes van 500 euro gevonden, in totaal 1,17 miljoen euro.
De behandeling van de zaak wordt donderdag voortgezet. Voor het corruptieproces zijn deze maand tien zittingsdagen uitgetrokken. Door het wrakingsverzoek kan het proces, waarvan de laatste zittingsdag op 25 november was voorzien, vertraging oplopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.