Zeer drukke avondspits door buien

PROVINCIE UTRECHT - De regenbuien die donderdagavond over het land trokken, hebben voor veel en lange files gezorgd. Verkeersdienst VID zegt rond 17.30 uur zo'n 450 kilometer stond. De ANWB telt anders en die becijferde dat er rond 17.30 uur 821 kilometer file op de Nederlandse wegen stond.
Het avondspitsrecord van 2016 is volgens de VID nu nog toebedeeld aan vorige week dinsdag. Toen stond er volgens hun berekeningsmethode op het drukste moment 556 kilometer file. Dat kwam ook door regen. Volgens de VID wordt dat vandaag niet gehaald. Dat komt omdat de regen later over het land trok dan eerder verwacht.
De ANWB zegt ook dat 1 november de drukste spits van 2016 kende. Volgens de cijfers van de bond stond zorgde de regen toen voor 928 kilometer.
De komende tijd zullen er vaker filerecords gaan sneuvelen, verwacht de VID. November is één van de drukste filemaanden in het jaar vanwege het herfstweer, de wintertijd en omdat vrijwel niemand dan vakantie heeft.
De files zijn onder meer te volgen via het twitteraccount en de kaart van de ANWB, het twitteraccount en het overzicht van de VID en de kaart van Google. Rijkswaterstaat twittert over wegafsluitingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.