Amersfoort in de bres voor noodlijdend poppodium

AMERSFOORT - Er zijn grote financiële problemen bij poppodium Fluor in Amersfoort. Uit onderzoek blijkt dat er sprake is van hogere opstartkosten, maar ook van verkeerde keuzes. Zo kwam het culturele café niet van de grond, waardoor de verwachte horeca-inkomsten achterbleven bij de verwachting.
De gemeente wil een faillissement voorkomen en springt daarom bij met 230.000 euro voor dit jaar en volgend jaar nog eens drie ton. Enkele politieke partijen hebben verbaasd gereageerd.

CULTURELE MISSERS

Zo is oppositiepartij Amersfoort2014 woedend dat de problemen en het onderzoek nu pas aan het licht komen en dat de gemeente weer moet helpen. Ook het CDA in de stad is kritisch. De partij vindt dat de stad "koploper culturele missers" aan het worden is.
Poppodium Fluor heeft RTV Utrecht laten weten dat het de gemeente zelf om extra geld gevraagd. Volgens bestuursvoorzitter Paul Burger is Amersfoort maanden geleden al door ze ingelicht over de problemen. "We hebben intensief contact met de gemeente, sowieso een paar keer per jaar. Voor de zomer hadden we al aangegeven welke kant het op ging."

INKOMSTEN

De inkomsten liepen daarna nog verder terug. "Het runnen van het cultureel café was belangrijk voor het genereren van inkomsten. Maar dat liep spaak door onder meer de hoge opstartkosten," stelt Burger.
Hij vindt het logisch dat de gemeente te hulp schiet, want er zouden genoeg bezoekers komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.