Utrechter hoog op kandidatenlijst VVD

PROVINCIE UTRECHT - De Utrechter Dennis Wiersma staat op nummer elf van de voorlopige kandidatenlijst van de VVD. Het Utrechtse Statenlid Zohair el Yassini staat op een voorlopig verkiesbare plek 26.
De dertigjarige Wiersma, geboren in Friesland, werkt voor pensioenfonds PGGM. Hij werd onder meer gekozen tot 'Best Young Leader in Sustainability'. Daarvoor was hij onder meer voorzitter bij FNV jong en nam hij zitting in de SER.
Het kandidaat-Kamerlid studeerde Bestuur en Beleid aan de Universiteit Utrecht sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en was in zijn studententijd actief voor studentenorganisaties. Volgens zijn linkedinprofiel had hij een bijbaan als poker dealer bij Holland Casino.
Ook op een verkiesbare plek op de voorlopige lijst staat het Utrechtse statenlid Zohair el Yassini. Hij werkt als Directeur Investor Relations bij het Utrechtse bedrijf Holland Startup.
Andere regiogenoten op de lijst:
38. Judith Tielen. raadslid VVD Utrecht
51. Mark Snoeren fractievoorzitter VVD Nieuwegein.
61. André van Schie, raadslid VVD Utrecht
66. Saskia van Dijk, raadslid VVD IJsselstein
70. Yvonne Welter, raadslid VVD De Ronde Venen
77. Dylan Lochtenberg, fractievoorzitter VVD Veenendaal
De lijst is samengesteld door het hoofdbestuur van de VVD, maar moet nog worden goedgekeurd door de VVD-leden. In maart volgend jaar zijn de verkiezingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.