RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Flitspalen leveren miljoenen op

PROVINCIE UTRECHT - De vaste flitspalen zijn een melkkoe voor de schatkist. De eerste acht maanden van dit jaar zijn er al ruim 2,8 miljoen automobilisten door op de bon geslingerd, wat de overheid minimaal 150 miljoen euro oplevert. De productiefste flitspaal van de provincie Utrecht staat aan de Dorpsstraat in Doorn. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag.

"Het is voor het eerst dat we per paal kunnen zien hoeveel bekeuringen die oplevert," zegt Ernst Koelman van de Dienst Verwerking Openbaar Ministerie in Utrecht in de krant. Het aantal flitspalen is de afgelopen jaren meer dan gehalveerd van 1400 naar 612 nu. Daardoor kan nu veel beter in de gaten worden gehouden of een flitser nog werkt en kan een eventuele storing eerder worden verholpen.

Opvallend is het grote verschil in aantallen palen die er in de provincies langs de weg staan. Zo is Zuid-Holland met 199 palen de absolute koploper, terwijl in Friesland vrijwel zorgeloos rondgescheurd kan worden met slechts drie snelheidsmasten. In Utrecht staan 35 palen.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.