RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gruwelijke chaletmoord: Verdachten wijzen naar elkaar

AMERSFOORT -

Hoofdverdachte Janet S. en medeverdachte Youri B. wijzen elkaar aan als de dader van de bloedige moord op de Amersfoortse zakenman Ton Kuijf. Dat bleek tijdens de eerste inhoudelijke behandeling van de rechtszaak over de zogenoemde chaletmoord.

Het lichaam van Kuijf werd twee jaar geleden aangetroffen in een deels verbrande vakantiewoning in Ermelo. De zakenman en Janet S. hadden daar volgens de vrouw afgesproken omdat zij geld wilde hebben voor een hennepkwekerij.


GELD

S. ontkende in de rechtszaal in Zutphen vandaag dat zij Kuijf wilde afpersen. Wel overdreef zij naar eigen zeggen haar financiŽle problemen om zo geld van hem te krijgen. Kuijf en S. spraken in het vakantiehuisje in Ermelo af om te praten over de financiering van de hennepkwekerij. Kuijf zou daaraan hebben getwijfeld, ook omdat hij de vrouw al veel had geleend.

Wat er daarna precies is gebeurd, bleef in de rechtszaal vandaag nog onduidelijk. Volgens verdachte Youri B. bracht Janet S. de zakenman om het leven maar S. wijst juist met de vinger naar B. Vriendin Joyce N. staat ook nog terecht in de zaak.


GROF GEWELD

Tijdens de rechtszaak vandaag bleek dat Kuijf met grof geweld om het leven is gebracht. Zijn lichaam was van top tot teen verwond en in meerdere lagen tape gewikkeld. Ook had hij een vleeswond van 20 centimeter op zijn keel. Na de vondst van het lijk werden een bijl en een mes gevonden.


SPOREN

Ook werd duidelijk dat grote moeite is gedaan om sporen van de moord te verdoezelen. Het bebloede vloerkleed werd weggehaald, de muren werden met chloor en, toen dat niet werkte, verf onder handen genomen. Daarna werd het chalet in brand gestoken. Ook werd de auto van Kuijf naar Antwerpen gereden.


EERDERE STRAF

Voormalig karatekampioene Janet S. werd al eerder tot 4 jaar cel veroordeeld, dat was toen na een poging tot afpersing met fatale afloop. Daarbij werd het slachtoffer met een fles op het hoofd geslagen en doodgestoken. Het Hof oordeelde toen dat de karatekampioene verminderd toerekeningsvatbaar was.

De rechtbank in Zutphen heeft twee weken voor de behandeling van de chaletmoord uitgetrokken.


BERICHTGEVING

Verslaggever Kees Hoogendijk is bij de rechtszaak aanwezig en bericht hier live over op Twitter.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -