De Ronde Venen zoekt ideeën voor toekomst van forten

DE RONDE VENEN - In De Ronde Venen wordt maandagavond gepraat over de toekomst van de forten die binnen de gemeentegrenzen liggen. De bouwwerken maakten onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam die de hoofdstad moest beschermen in tijden van oorlog.
De forten staan op de UNESCO werelderfgoedlijst, en hebben op dit moment allerlei verschillende functies: een aantal forten staat leeg, één dient als herdenkingscentrum voor mensen die een dierbare hebben verloren en in een ander zit een wijnhandel.
De forten zijn in het bezit van verschillende eigenaren waaronder Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en particulieren. De gemeente De Ronde Venen heeft zelf geen forten in bezit maar wil maandagavond toch een boel leuke ideeën inzamelen.
Wethouder David Moolenburgh hoopt vooral op een boel realistische ideeën: "we hebben natuurlijk te maken met een rustig landschap, dus je mag er niet wild gaan bouwen. Dus je moet echt het gebouw mooi in stand laten. Dat is ook echt een van de eisen die UNESCO stelt. Ik kan me dus niet voorstellen dat er grootschalige nachtclubs in dit soort forten ontstaan."
Maandagavond wordt er gepraat over 5 forten: het fort bij Uithoorn en Nigtevecht, fort Waver Amstel, fort in de Botshol en fort aan de Winkel. Over de toekomst van Fort bij Abcoude wordt op een later moment gedebatteerd.

Wethouder David Moolenburgh over forten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.