RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe busvervoerder: Meer spitsritten en nieuwe buurtbuslijnen

PROVINCIE UTRECHT -

De nieuwe busvervoerder Syntus heeft meer ritten in de spits gepland en opent nieuwe buurtbuslijnen in de Vechtstreek, de Lopikerwaard en Eemland. Syntus gaat vanaf zondag 11 december rijden in een groot deel van de provincie Utrecht, waaronder Amersfoort en Veenendaal.

Syntus Utrecht neemt de dienstregeling over van Connexxion en zal voornamelijk het streekvervoer in het oosten en noorden van de provincie op zich nemen. Ook komt het stadsvervoer in Amersfoort bij Syntus terecht. In de 200 nieuwe bussen van Syntus komen stopcontacten en is wifi beschikbaar.

De vervoerder zorgt op sommige trajecten voor meer bussen in de spits, zoals tussen De Ronde Venen en Amsterdam, en heeft lijnen toegevoegd van onder meer Eemnes naar het Tergooi Ziekenhuis in Blaricum en van Bunschoten naar Vathorst. Ook komt er een snelbus tussen Amersfoort en Veenendaa en wordt de Uithof beter per bus bereikbaar.


TOERISTEN

Syntus wil ook toeristen beter bedienen. Er komt een buslijn vanuit station Driebergen-Zeist naar de Pyramide van Austerlitz en het Nationaal Militair Museum. In het weekend rijdt ook een pendelbus vanuit Amersfoort naar het museum in Soesterberg.

Nieuw is dat de busvervoerder ook fietsen ter beschikking stelt aan de reizigers. Onder de naam KeoBike komen op vier plekken in Leusden in totaal tachtig deelfietsen te staan.


BEROEPSZAAK

Het is nog niet zeker of Syntus ook het busvervoer mag overnemen van Connexxion. Er loopt nog een procedure bij het College van Beroep. Connexxion zegt dat de aanbesteding niet goed is verlopen. De uitspraak daarover wordt binnen een week verwacht.

Syntus gaat overigens niet over het busvervoer in de stad Utrecht en omliggende gemeenten. Dat blijft Qbuzz tot zeker 2023 verzorgen onder de naam U-OV.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -