RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Winkels in Utrechts V&D-pand; dakterras komt terug

UTRECHT -

Twee of drie grote internationale winkels zullen een vestiging openen in het leegstaande V&D-pand in Utrecht. Daarvoor wordt het gebouw aan de Vredenburg grondig verbouwd. Het dakterras met horeca komt weer terug. Medio 2017 starten de werkzaamheden, een jaar erna moet het gebouw klaar zijn.

Wat er precies in het V&D-pand gaat gebeuren, willen eigenaren Bouwfonds IM en IEF Capital nog niet zeggen. De Utrechtse architect Jan Bakers lichtte al wel een tipje van de sluier op in de Utrechtse Welstandscommissie. Die commissie beoordeelt bouwplannen voor het stadsbestuur en architecten moeten daar hun ontwerpen laten zien.

Bakers bevestigt dat er twee grote retailers in het pand komen. De namen zijn nog niet definitief. Wel is duidelijk dat er wordt gesproken met de Ierse modeketen Primark.

Uit de presentatie van Bakers valt op te maken dat het pand in meerdere stukken wordt opgedeeld. De gesloten achterkant van het pand, aan de Rijnkade, wordt opgebroken en krijgt winkels of horeca op de begane grond. Aan die kant komt het water van de singel terug en Bakers hoopt op een aanlegplek voor boten. In het pand komen vermoedelijk geen woningen.


DAKTERRAS

Het gebouw blijft in de stijl van de jaren '70 maar wel met veel glas en veel groen. Het dakterras waar klanten van de failliette winkel een kop koffie konden drinken wordt weer geopend, zei de architect tegen de commissie. Bakers moet nog wel bedenken hoe hij een hoogteverschil van 1,30 meter tussen Vredenburg en de oude kelderingang van V&D gaat oplossen.

De hoofdingang van het nieuwe pand komt ongeveer op de plek waar de oude hoofdingang van V&D zat. De huidige traverse wordt afgebroken en de gevel zal dus ingrijpend moeten worden gewijzigd. Tot ergenis van de architect kan er een nieuw pand tegen die van V&D worden gebouwd. Of dat gebeurt en hoe dat gebouw eruit komt te zien, is nog onbekend.

De V&D ging eind vorig jaar failliet. Voor de meeste vestigingen is al een bestemming gevonden. Als het pand in Utrecht in Utrecht heropent is de verbouwing van Hoog Catharijne nog niet klaar. Dat staat op de planning voor 2019.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -