"Verkeer moet wennen aan nieuwe situatie Goylaan"

UTRECHT - De gemeente Utrecht vindt het nog te vroeg om te oordelen over de herinrichting van 't Goylaan. De straat en enkele omringende wegen gingen op de schop, met verkeersopstoppingen tot gevolg.
De straat is heringericht als onderdeel van het plan om het autoverkeer in de binnenstad te ontmoedigen. Volgens het CDA is het sindsdien chaos en daarom stelde de partij vragen aan het college.
"De herinrichting is pas vrij recent uitgevoerd", antwoordt het college op de vraag of er nu te weinig ruimte is voor auto's. "Het verkeer moet nog wennen aan de nieuwe situatie."

BERM

Vanwege het gebrek aan ruimte rijden sommige automobilisten tegen het verkeer in of over de berm. Volgens de gemeente gaat dat binnenkort veranderen: er worden bomen en struiken geplant.

JULIANAWEG

Ook was het CDA bezorgd over de Julianaweg, daar zouden veel weggebruikers tegen het verkeer in rijden. Volgens de gemeente wordt dat opgelost met extra borden.

ONDERZOEK

Een extern bureau gaat onderzoek naar de gevolgen van de herinrichting van 't Goylaan. De uitkomsten daarvan worden in het voorjaar van 2017 verwacht. De toekomstige plannen voor stadsboulevards hangen ook af van die bevindingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.