Vleutens bedrijf huurde topadviseur van Trump in voor Gülen-lobby

VLEUTEN - Michael Flynn, een topadviseur van Donald Trump, is door het Vleutense bedrijf Inovo BV ingehuurd om te lobbyen voor de uitlevering van Fethullah Gülen aan Turkije. Dat schrijft The Daily Caller.
Inovo BV is volgens de Amerikaanse nieuws- en opiniesite in 2005 opgericht door de Turkse zakenman Kamil Ekim Alptekin. Hij studeerde in Utrecht en is onder meer lid van de Raad voor Buitenlandse Economische relaties, die nauw samenwerkt met de Turkse regering. Van 2003 tot 2004 werkte hij voor D66-Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya.

WONING VLEUTEN

Uit het verplichte
voor lobby-activiteiten blijkt dat Flynn in september al is ingehuurd door Inovo BV. Het bedrijf is volgens de gegevens gevestigd in Vleuten.
Volgens de Turkse regering zit Gülen achter de mislukte staatsgreep in Turkije. Vanuit Amerika geeft hij leiding aan een wereldwijd netwerk van volgelingen. Op de dag van de verkiezingen schreef Flynn, die genoemd wordt als minister van Veiligheid, een veelbesproken opinieartikel in The Hill. De kop luidde: "Onze bondgenoot Turkije is in crisis en heeft onze hulp nodig". Gülen omschreef hij als "de Turkse Osama Bin Laden".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.