Nu al waarschuwing voor avondspits donderdag

PROVINCIE UTRECHT - De VerkeersInformatieDienst (VID) verwacht ernstige verkeersproblemen aanstaande donderdag. Vooral tijdens de avondspits is grote kans op opstoppingen.
Dat denkt de VID omdat het donderdag niet alleen hard gaat regenen, maar er ook flinke windstoten worden verwacht. Tijdens de avondspits trekt een "buienlijn" van west naar oost.
"Vooral de combinatie van regen en wind is voor het verkeer funest", schrijft de VID. "Het zicht is dan erg slecht waardoor automobilisten veel afstand houden. Hierdoor lopen de files flink op."
Ook Weeronline voorspelt noodweer: er is kans op zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Na donderdag blijft het weer vooral in het westen van het land nog enkele dagen onstuimig. De buien gaan soms vergezeld met onweer en hagel.

NOVEMBER FILEMAAND

Verder schrijft de VID dat het tot nu toe erg druk is op de weg deze maand. Sinds 2008 waren er niet meer zoveel files tijdens de eerste werkweken van november. "De files passen in de trend van een steeds verder toenemende verkeersdrukte. De filezwaarte stijgt dit jaar snel door."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.