Pepernotenfabriek in Maarssen en pakjestoren in Amersfoort

MAARSSENBROEK - Sinterklaas heeft zijn activiteiten in de regio flink uitgebreid in aanloop naar pakjesavond. Hij heeft niet alleen veel pepernoten nodig, ook moeten zijn Pieten de daken goed in kaart brengen. Als de Pieten zijn telefoonnummer maar niet kwijtraken! Anders kunnen ze naar het huis van Sinterklaas in het Catharijneconvent.
In Bison shopping center in Maarssen is Chefpiet druk met het maken van snoepgoed voor de kinderen uit de regio. Kinderen kunnen Chefpiet meehelpen en er valt natuurlijk heel wat te proeven.
Maar het gaat natuurlijk om pakjes en in de Onze lieve Vrouwentoren in Amersfoort zijn er heel veel opgeslagen. Een pakjestoren is niet alleen handig als opslagplek, de Pieten kunnen vanuit de toren ook alvast de stad verkennen. Dan weten ze precies over welke daken de Sint moet lopen.
Het is dan wel erg handig om met de Sint te kunnen overleggen en ook de Pieten doen dat wel eens met de telefoon. Maar dan moet een Piet niet alle cijfers van het telefoonnummer van de Sint zijn verloren in de tuin van Paleis Soestdijk. Kinderen moeten die maar helpen zoeken.
Gelukkig is er altijd de mogelijkheid om de Sint zelf op te zoeken. Zo heeft hij een huis in museum Catharijneconvent in Utrecht. Maar wie heeft zijn bed ingepikt? Is de Sint zelf wel thuis eigenlijk?

Pepernotenfabriek in Maarssen en pakjestoren in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.