Bange hond al zes dagen kwijt

BAARN/BILTHOVEN - Al sinds vrijdagavond is een grote zoekactie bezig naar hond Mitzie. De viervoeter verdween vanaf een logeeradres in Baarn en is nog steeds niet terecht.
Baasje Sophie is ten einde raad en heeft al meerdere opsporingsberichten op Facebook geplaatst. Maar ze is nog altijd kwijt. "Het kan zijn dat ze voor de regen beschutting zoekt. Maar ze kan ook al veel verder zijn richting Groenekan of Utrecht. Of terug via Lage Vuursche. Het blijft gokken."
Inmiddels zijn al vele meldingen binnengekomen van mensen die Mitzie gezien zouden hebben. Op deze kaart is te zien waar de meldingen vandaan komen. Vooral tussen Soest en Baarn zou de hond vaak gezien zijn, maar er komen ook meldingen uit de richting van Amersfoort, Bilthoven, Soesterberg en Eembrugge.

SIGNALEMENT

Het teefje komt oorspronkelijk uit Amsterdam en is dus niet in haar vertrouwde omgeving. Mensen kunnen haar herkennen aan een rood tuigje dat ze draagt. Mitzie is een Tibetaanse terriër (kruising) en heeft halflang grijs haar dat nu zwart kan zijn door de modder.
"Benaderen met vrouwelijke touch", staat in het opsporingsbericht. De hond is soms bang voor mannen. "Ze is erg in paniek", schrijft Sophie. "Alsjeblieft rustig benaderen. Bij voorkeur door een vrouw met eten. Laag gaan zitten, klein maken."

Zoektocht naar hond Mitzie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.