RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Erven Everink en De J. twisten over hoogte goklening

1/2
DE BILT - Nabestaanden van de vermoorde Koen Everink uit Bilthoven eisen zo'n 70.000 euro van verdachte Mark de J. Dat bleek woensdag tijdens een kort geding in Utrecht.

Tenniscoach De J. zou het bedrag van zijn vriend Everink hebben geleend om zijn gokverslaving te bekostigen. De familie van de omgebrachte zakenman wil het geld met spoed terug.

Tijdens de zitting zei de advocaat van De J. dat het alleen nog om een bedrag 23.000 euro gaat. "Als Mark vrijkomt, mogelijk binnenkort, gaat hij meteen afbetalen. Maar nu kan dat niet, hij heeft helemaal geen geld."

Everink legde de lening gedetailleerd vast, inclusief een kopie van De J.'s paspoort. De advocaat van de nabestaanden van Everink noemde het daarom erg ongeloofwaardig dat
meerdere tussentijdse aflossingen, die De J. gedaan zegt te hebben, niet zijn vastgelegd. Ook acht hij het niet aannemelijk dat een bedrag van 30.000 euro is kwijtgescholden, zoals de verdachte zegt.

De raadsman van de tenniscoach vindt het met spoed terugvorderen van het geld onnodig omdat zijn cliŽnt nu toch vastzit en weinig kosten maakt. Daarnaast wees hij erop dat Everink en De J. vaak samen gokten en dat de Bilthovenaar op de hoogte was van de verslaving van de tenniscoach. "Hij faciliteerde dit eigenlijk."

Het Openbaar Ministerie denkt dat de geldproblemen van De J. het motief zijn geweest voor de moord op 3 maart dit jaar. De tenniscoach ontkent in alle toonaarden iets met het misdrijf te maken te hebben.

De rechter doet op 30 november uitspraak over de terugvordering van het geld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht