CDA wil cameratoezicht bij Eemplein Amersfoort

AMERSFOORT - Het CDA in Amersfoort wil dat er camera's worden geplaatst bij de schaatsbaan op het Eemplein. De partij wil eerdere incidenten zoals de kermisrellen voorkomen.
Een paar weken terug sloeg de vlam in de pan toen jongeren met vuurwerk en stenen gooiden. Het was een paar avonden zeer onrustig en daardoor kwam er minder publiek op de kermis af.

OVERLAST EEMPLEIN

"We weten dat er op en rond het winkelgebied sprake is van overlast. Nu ook evenementen, klein- en grootschalig, door deze groepen jongeren ontregeld worden, kun je als gemeente niet anders dan staan voor de veiligheid van bezoekers. Cameratoezicht is daar een uitstekend middel voor", aldus buitengewoon raadslid Arie den Ouden.
Volgens het CDA vinden ook veel winkeliers dat het tijd is voor maatregelen. De gemeente zou samen met omwonenden en ondernemers een beveiligingsstrategie moeten bepalen.
Den Ouden: "Zij zien dagelijks waar de knelpunten zijn. Dit zorgt voor de meest efficiënte inzet van toezicht zodat het Eemplein weer van iedereen is, jong en oud."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.