PvdD: 'Koeien mishandeld op Smakkelaarsveld'

UTRECHT - De Partij voor de Dieren in Utrecht is niet blij met een promotieactie op het Smakkelaarsveld waarbij vier koeien betrokken waren. Volgens de partij zijn de dieren mishandeld.
Vorige week dinsdag bracht Tribes, aanbieder van flexwerkplekken en vergaderruimtes, vier koeien naar het centrum van Utrecht. De oprichter van het bedrijf sprong over de dieren heen.
Tot afschuw van de PvdD. Een medewerker van de partij belde dierenhulplijn 1-1-4. Uiteindelijk heeft de partij een klacht ingediend bij de Voedsel- en Warenautoriteit. Die kan strafrechtelijk optreden bij dierenwelzijnsovertredingen.
Volgens raadslid Eva van Esch hebben de koeien heel veel stress gevoeld op het Smakkelaarsveld. "Wij vinden het zeer dieronvriendelijk en onverantwoord van Tribes om dit zeer stressgevoelige dieren aan te doen. En natuurlijk zijn we sowieso geen voorstander van dit soort rituelen in Utrecht."
"Koeien horen niet in het drukke centrum van Utrecht en horen niet gebruikt te worden als gadget door een directeur en zijn medewerkers."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.