RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Poortjes Utrecht Centraal langer open

UTRECHT -

Utrecht Centraal blijft voorlopig open voor mensen zonder ov-chipkaart. Het afsluiten van de stationshal is enkele maanden uitgesteld, meldt het AD.

De incheckpoortjes zouden vˇˇr de opening van de vernieuwde stationshal op 7 december dichtgaan. Nu is dat uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2017. Volgens de krant gaat de NS pas halverwege december "de eerste stappen zetten op weg naar een volledige afsluiting van Utrecht Centraal". Op 12 december gaat de helft van de poortjes dicht.


UITSTEL

In januari volgt dan nog een kwart van de poortjes en in de loop van het eerste kwartaal van 2017 gaat de rest dicht. Volgens de NS heeft het uitstel te maken met "het feit dat de sluiting overlegd moet worden met meerdere partijen, waaronder de brandweer".

Wie na de sluiting zonder ov-kaart langs het station wil lopen is aangewezen op de promenade die buiten de stationshal loopt. Ook via de Van Sijpesteijntunnel en de Moreelsebrug kunnen voetgangers volgend jaar zonder ov-kaart van het centrum naar de Jaarbeurs. Het busstation is wel bereikbaar zonder ov-chipkaart, net als het horecaterras in de stationshal.


ZWARTRIJDERS

De NS sluit de toegangspoortjes om de veiligheid op het station en in de treinen vergroten. De NS denkt dat voortaan minder zwartrijders in de trein zullen stappen. In de regio Utrecht zijn onder meer in Amersfoort, Bilthoven, Breukelen, Houten, Utrecht Overvecht en Woerden de poortjes al gesloten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -