RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RIVM trekt twee miljoen uit voor gesprekken met ouders

BILTHOVEN -

Het RIVM heeft twee miljoen euro extra uitgetrokken voor langere gesprekken met ouders over vaccinaties. Ook is er een bijscholingsprogramma voor jeugdartsen opgezet.

Het RIVM hoopt op die manier de onrust over vaccinaties weg te nemen, meldt de Volkskrant. Volgens het instituut uit Bilthoven is er een groeiend aantal ouders dat vragen stelt om te bepalen of ze hun kinderen wel willen laten vaccineren.

DEELNAME
Ruim 9 op de 10 kinderen krijgen in Nederland alle vaccins die worden aanbevolen door de overheid. Toch daalt de deelname van baby's wel iets, stelt het RIVM. Ook is het aantal vaccinaties onder bepaalde groepen in de samenleving opvallend laag. Op sommige gereformeerde kerken en vrije scholen is het aantal gevaccineerden 5 op de 10.

Maar volgens het RIVM zijn er meer mensen huiverig voor vaccins. Ouders zijn volgens het instituut mondiger geworden en nemen minder snel zomaar iets aan van instanties of dokters. Vooral in de grote steden zouden steeds meer ouders ervoor kiezen om hun kind niet te laten vaccineren.

De digitale bijscholingscursus van het RIVM voor medewerkers van jeugdgezondheidsorganisaties moet in april beginnen. De cursus is vrijwillig.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -